Opnieuw felle windstoten en intense buien op komst: "Dan krijgen we de felste rukwinden"

RegenPixabay_2
Hoewel het KMI geen stormachtige toestanden meer verwacht, krijgen we wel nog heel wat intense buien en felle windstoten. Dat meldt het KMI.
"Vanochtend is het zwaarbewolkt, met nu en dan wat gedruppel. Geleidelijk wordt het overal wisselend bewolkt. In Vlaanderen zou het grotendeels droog moeten blijven, terwijl in Wallonië de kans op buien groter is. De maxima liggen rond de 12 graden aan zee en tussen 10 en 11 graden in het binnenland. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, met kans op rukwinden tussen 50 en 60 km/u."
"Woensdag begint de dag nog enkele streepjes zon. Vrij snel neemt de bewolking toe en op het einde van de voormiddag begint het te regenen in het westen van het land. 's Namiddags palmt de regenzone geleidelijk het ganse land in. De temperaturen liggen rond de 10 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest, toenemend tot vrij krachtig met rukwinden tussen 60 en 70 km/u." Dan krijgen we de felste rukwinden van de week.

Nog meer wisselvallig weer

"Donderdagochtend trekt de regenzone weg langs het zuidoosten. Ze wordt gevolgd door een afwisseling van wolken en opklaringen, maar vanaf het westen verschijnen geleidelijk enkele buien. Vooral aan zee kunnen deze buien wat feller zijn. Tijdens de nacht van donderdag of vrijdag trekt een meer gestructureerde neerslagzone over het land. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten."
"Vrijdag wordt het wisselvallig met buien, vooral aan zee en in de Ardennen. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten, ruimend naar het westen. Zaterdag stroomt frisse lucht uit het noordwesten over ons land, met nog enkele buien. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. Voor zondag is de verwachting nog onzeker. Het zou een beetje zachter worden, met regen. Maxima tussen 8 en 13 graden."