Sabine Hagedoren waarschuwt voor tropische hitte: "Vanaf dan grote kans op onweer" Weer
Weer

Sabine Hagedoren waarschuwt voor tropische hitte: "Vanaf dan grote kans op onweer"

Sabine Hagedoren waarschuwt voor tropische hitte: "Vanaf dan grote kans op onweer"

Gisteren haalden we de kaap van 30 graden op verschillende plaatsen en ook vandaag en de komende dagen blijft het tropisch warm. Dat vertelt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren.

"Ook vandaag staat de zon er weer van ’s morgens tot ’s avonds en krijgen we opnieuw die tropische warmte op verschillende plaatsen. We gaan dus opnieuw richting 30 graden en in de Kempen misschien zelfs tot 31 graden. Ook aan zee wordt het warm met 27 graden. Maar in de loop van de namiddag kan daar een zeebries voor wat verkoeling zorgen", aldus Hagedoren.

En ook de rest van de week is het al zon dat de klok slaat. "Met nog meer zomerse en soms tropische warmte voor de rest van de week. Donderdag, vrijdag en ook in het weekend. In het centrum van het land zijn dat temperaturen van rond de 29 graden, misschien hier en daar 30 graden. Een lokale 30 graden is ook zondag misschien nog mogelijk. En de zon, die blijft volop schijnen."

Drink voldoende

"En ook maandag zitten we waarschijnlijk nog in die warmte. Misschien krijgen we overdag al wat meer wolken, maar vooral tegen ’s avonds en ’s nachts kan dan de kans op een bui of een onweer wat groter worden. Maar het is vooral dinsdag, wanneer een storing over ons land trekt, dat we naar wisselvalliger en koeler weer gaan. Maar nu krijgen we dus nog de hele tijd die zomerse warmte. Drink dus voldoende water en zoek op tijd een plek in de schaduw."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws