Stormweer nog niet voorbij: "Nog tot dan felle windstoten mogelijk" Weer
Weer

Stormweer nog niet voorbij: "Nog tot dan felle windstoten mogelijk"

Stormweer nog niet voorbij: "Nog tot dan felle windstoten mogelijk"

We zijn helaas nog niet verlost van het stormachtige weer. Zo voorspelt het KMI ook voor dit weekend en voor volgende week nog zeer winderig weer met regelmatig regen en buien.

"Morgen start nog grotendeels droog maar al snel trekt een actieve regenzone over ons land vanuit Frankrijk, in de loop van de namiddag gevolgd door, plaatselijk fikse, buien. De wind wordt matig tot vrij krachtig, en plaatselijk zelfs even krachtig uit zuid, ruimend naar zuidzuidwest. De rukwinden kunnen oplopen tussen 60 en 80 km/u. De maxima variëren van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in het westen."

"Zondag start de dag grijs en regenachtig. In de namiddag verschijnen er opklaringen vanaf het westen maar vallen er ook nog geïsoleerde buien. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een strakke wind uit zuidwest, ruimend naar west. De rukwinden schommelen tussen 50 en 75 km/u."

Nog meer wind en regen

"Maandag lijkt de droogste dag te worden met regelmatig wat zon. Vooral aan zee en in de Ardennen kan er nog een bui vallen. De wind is goed voelbaar: er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met pieken rond 60 à 70 km/h. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden."

"Dinsdag moeten we opnieuw rekening houden met meer buien die bovendien vrij intens kunnen zijn. Het wordt niet warmer dan een graad of 10 à 11 bij een goed voelbare zuidwestelijke wind. Woensdag en donderdag krijgen we waarschijnlijk regenzones te verwerken vanaf het westen waarbij er opnieuw behoorlijk wat regen kan vallen. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws