Volgende week tropische temperaturen maar Bram Verbruggen waarschuwt: "Dan grote kans op hitte-onweer" Weer
Weer

Volgende week tropische temperaturen maar Bram Verbruggen waarschuwt: "Dan grote kans op hitte-onweer"

Volgende week tropische temperaturen maar Bram Verbruggen waarschuwt: "Dan grote kans op hitte-onweer"

Na een wisselvallige start op zaterdag krijgen we opnieuw enkele zomerse dagen. Al waarschuwt VRT-weerman Bram Verbruggen ook voor hitte-onweer.

"Zaterdag blijven we onder de invloed van dezelfde regenzone als vrijdagavond. Zaterdag start dus nog erg wisselvallig, met veel wolken en een paar buien. Maar in de loop van zaterdag wordt het droog vanaf het westen, met meer en meer zon en temperaturen rond de 26 graden. De wind gaat wel wat harder waaien dan vrijdag."

"Zaterdag na de middag wordt het opnieuw droog weer met mooie opklaringen. En dan zijn we toch vertrokken voor een heel mooie periode. Wie thuis een barometer heeft, zal zien dat de luchtdruk omhoog gaat vanaf zaterdag. Met dan rustiger weer, droog weer, veel zon en temperaturen die echt wel de hoogte zullen ingaan. Op de meeste plaatsen gaan we boven de 25 graden."

Tropisch warm

"Op zondag krijgen we volledig droog weer bij 26 graden, weinig wind en veel zon. En ook begin volgende week verwachten we heel rustig weer, met veel zon en geleidelijk aan gaat het ook warmer worden. Op maandag krijgen we 27 graden, dinsdag gaan we naar 28 graden en op woensdag halen wellicht op de meeste plaatsen in België een tropische temperatuur van 30 à 31 graden met dan wel een grotere kans op hitte-onweer", aldus de VRT-weerman.

17 claps
8 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws