Weervrouw Jacotte Brokken waarschuwt voor mogelijke hittegolf: "Dit staat er te gebeuren" Weer
Weer

Weervrouw Jacotte Brokken waarschuwt voor mogelijke hittegolf: "Dit staat er te gebeuren"

Weervrouw Jacotte Brokken waarschuwt voor mogelijke hittegolf: "Dit staat er te gebeuren"

Het is de hele dag meer dan 20 graden en we krijgen volop de zon. Mensen die aan het klagen waren over het mindere voorjaar worden nu op hun wenken bediend. Er lijkt nu zelfs een hittegolf aan te komen.

Het mooie weer blijft overigens aanhouden. Naar het einde van volgende week toe gaan we zelfs naar temperaturen van 28 graden en meer. Er wordt nu zelfs gesproken over een hittegolf. Weervrouw Jacotte Brokken sluit het niet uit. “Vanaf vrijdag kan het, ja. Het hogedrukgebied dat nu boven de Britse eilanden hangt komt dan via Scandinavië naar ons", legt ze uit aan Het Nieuwsblad.

"Dat gaat meer continentale lucht brengen, die nu erg warme lucht is", gaat Brokken verder. "Het ziet er nu naar uit dat we vrijdag 28 graden zullen hebben en ook zaterdag ver boven de 25 graden blijven.”

Boven 30 graden

Voor een hittegolf moeten de temperaturen vijf dagen boven de 25 graden liggen en drie dagen zelfs boven de 30 graden. Iets wat dus niet uit te sluiten valt, integendeel zelfs. “Het is nog iets te vroeg om dat te voorspellen”, zegt Brokken. “Maar het is zeker zo dat de temperaturen eind volgende week fors zullen stijgen.”

258 claps
21 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws