Welk weer wordt het in de herfstvakantie? Weerman Bram Verbruggen heeft bijzonder slecht nieuws Weer
Weer

Welk weer wordt het in de herfstvakantie? Weerman Bram Verbruggen heeft bijzonder slecht nieuws

Welk weer wordt het in de herfstvakantie? Weerman Bram Verbruggen heeft bijzonder slecht nieuws

We hebben al een aantal kletsnatte dagen achter de rug en helaas zien de weerkaarten er voor de komende dagen niet veel beter uit. Dat vertelt VRT-weerman Bram Verbruggen.

"We blijven de komende dagen in het wisselvallige weer zitten, met een heel groot lagedrukgebied ten westen van ons land en daaraan verbonden een paar storingen die moeten passeren. Een eerste storing passeert vandaag, met dus regen, gevolgd door een aantal buien. Daarna volgen er opklaringen voor de namiddag met ook nog een aantal buien. Die kunnen ook intens zijn bij temperaturen tot 14 graden", aldus Bram Verbruggen.

"De nacht van donderdag op vrijdag verwachten we opnieuw veel regen. En ook vrijdag blijft het heel wisselvallig. Dan moeten er een paar buienlijnen passeren en de kern van het lagedrukgebied komt ook wat meer in onze buurt te liggen. Dat wil dus zeggen dat het ook wat harder zal beginnen te waaien vanaf vrijdag. We krijgen dan opnieuw 14 graden."

Veel wind, regen en kans op onweer

"Op zaterdag houden we het wat droger. Lokaal zullen er nog een paar buien vallen, met vooral veel wind en 14 graden. Zaterdagavond en -nacht verwachten we opnieuw veel regen en heel veel wind. En ook op zondag blijven we in dat winderige weer zitten, met felle buien en kans op onweer."

"Wordt het dan beter aan het begin van de herfstvakantie? Niet echt. Op maandag passeert nog een regenzone bij 14 graden. Op dinsdag is er wat meer ruimte voor de zon, maar dan steekt de wind opnieuw een tandje bij en krijgen we enkele lokale buien. We zijn dus terechtgekomen in heel nat herfstweer en we gaan daar nog wel een aantal dagen in vertoeven", besluit de VRT-weerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws