Albert laat zich opvallend uit over Van der Poel én Pidcock Wielrennen
Wielrennen

Albert laat zich opvallend uit over Van der Poel én Pidcock

Albert laat zich opvallend uit over Van der Poel én Pidcock

Niels Albert is ook na zijn carrière altijd een échte veldritfanaat gebleven.

De voormalige werledkampioen schrijft bijvoorbeeld wekelijks een column voor Het Laatste Nieuws. Daar had hij het deze week over de cross van Herentals, die zondag 17/12 op het programma staat: “Komende zaterdag maakt Mathieu van der Poel zijn crossdebuut van de winter. Tom Pidcock zal er ook zijn. Die zal wel twee of drie crossen nodig hebben voor hij op toeren komt”

“Niet zoals Mathieu van der Poel. Hij komt niet crossen als hij niet helemaal zeker is dat hij honderd procent in orde is. Mathieu heeft zoveel talent dat hij er meteen zal staan”, zet hij de wereldkampioen een trapje hoger dan de Britse ex-wereldkampioen. “Crosstechnisch zal hij ook weinig van zijn kunsten hebben verleerd.”

“Als de logica wordt gerespecteerd, zien we zaterdag in Herentals een walk-over voor Mathieu van der Poel!”, sluit Albert af. “Mathieu heeft nu al het grootste deel van de winter in Spanje doorgebracht. Dat is de eerste keer in zijn carrière. Hij gaat daar zijn voordeel mee doen. Ik weet zo’n beetje waar hij woont. Het is een mooie locatie om te trainen, op een bergje.”

Populair

Laatste nieuws