Annemiek van Vleuten onthult wat ze na haar wielerpensioen gaat doen Wielrennen
Wielrennen

Annemiek van Vleuten onthult wat ze na haar wielerpensioen gaat doen

Annemiek van Vleuten onthult wat ze na haar wielerpensioen gaat doen

Annemiek van Vleuten was de afgelopen jaren één van de beste wielrensters ter wereld. In haar rijkgevulde carrière heeft ze ongeveer alles gewonnen wat er te winnen valt.

Maar na dit seizoen hangt de veertigjarige wielrenster haar koersfiets definitief aan de haak. In een afscheidsvideo die haar team - Movistar - eerder deze week uitbracht, onthult de Nederlandse wat ze na haar wielercarrière zoal zal doen: “Ik heb nu wat meer vrijheid!”

“Ik was getrouwd met de fiets, maar nu moet ik me nooit meer zorgen maken over mijn vorm. Ik ga nu allicht een sabbatjaar nemen, kleinere projecten aangaan. En dan kan ik ondertussen zoeken naar een nieuw project waar ik me in thuis voel, waar ik nieuwe kwaliteiten kan ontwikkelen.”

“En ik heb me ingeschreven voor een cursus van het Olympische Comité voor atleten die stoppen. Het is een korte cursus waarin ze je proberen uit te dagen om na te denken over wat je in je carrière hebt geleerd, welke kwaliteiten je hebt en waarin je jezelf extra wil ontwikkelen in de toekomst.”

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws