Arnaud De Lie hakt knoop door over deelname aan Tour de France: “Dan rij ik alles kapot!” Wielrennen
Wielrennen

Arnaud De Lie hakt knoop door over deelname aan Tour de France: “Dan rij ik alles kapot!”

Arnaud De Lie hakt knoop door over deelname aan Tour de France: “Dan rij ik alles kapot!”

Arnaud De Lie heeft in zijn eerste jaren als prof al heel wat mooie dingen laten zien. Momenteel is hij zich in Canada aan het voorbereiden op het EK in Drenthe.

Volgend jaar wil De Lie opnieuw een ferme stap vooruit zetten. Zo wil hij meestrijden voor de overwinning in de voorjaarsklassiekers én wil hij zijn eerste grote ronde afwerken: “Het is de bedoeling om volgend jaar mijn eerste grote ronde te rijden.”

“Maar er ligt nog geen plan op tafel”, onthult hij bij Het Nieuwsblad. Toch heeft hij ook al een knoop over een mogelijke Tour de France-deelame doorgehakt: “Als er in de Tour enkel vlakke sprints zijn, ga ik er níet naartoe. Ik mis voor zo’n vlakke spurt nog pure snelheid in de benen.”

Maar als er in de Tour ritten zijn die perfect op zijn maat zijn, zal de Ronde van Frankrijk allicht zijn eerste grote ronde ooit worden: “In zo’n massasprint op een licht hellende aankomst zoals in de eerste week van de Vuelta kan ik alles kapot rijden!” Afwachten hoe het parcours eruit zal zien!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws