Bart Wellens komt met opvallend statement over Gerben Kuypers Wielrennen
Wielrennen

Bart Wellens komt met opvallend statement over Gerben Kuypers

Bart Wellens komt met opvallend statement over Gerben Kuypers

Gerben Kuypers was goed aan het seizoen begonnen, maar de laatste weken wil het niet meer echt vlotten.

De Circus-ReUz-Technord renner rijdt volgens ploegleider Bart Wellens nog steeds op een hoog niveau. De veldrijder zou om een andere reden moeite hebben om een mooie einduitslag te rijden: “Gerben staat niet op de eerste startrij, dat is hét probleem!” Kuypers staat momenteel twaalfde in het UCI-klassement.

“Op zich is dat al geen héél slechte uitgangspositie, als je weet dat hij zich de voorgaande jaren soms van startrij vier of vijf moest terugknokken. Nu wordt zijn mindere positie in de eerste ronden soms wat uitvergroot, maar wat ons betreft, valt het allemaal nog heel goed mee”, gaat Wellens verder.

“Gerben mag nu vaak als laatste van de tweede rij zijn plekje kiezen, waardoor de plekjes achter Kuhn of Lars van der Haar vaak al weg zijn. Die mannen zijn vaak heel snel weg, en dan kun je vaak op die snelheid meesurfen. Nu kom je al eens achter mannen terecht die net wat minder lef hebben om door een gaatje te duiken.”

Risico’s

“Het bijkomend probleem is dat, als je van zo ver moet komen, je soms meer risico’s gaat nemen. Dat Gerben in de cross van Maasmechelen twee keer lek rijdt, is geen toeval”, sluit Wellens af bij Wielerflits. “Hij komt op ondergrond terecht waar hij niet verkend heeft, omdat hij posities wil winnen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws