Belangrijk nieuws over Van Hooydonck: Jumbo-ploegmaat Valter geeft update vanuit Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Belangrijk nieuws over Van Hooydonck: Jumbo-ploegmaat Valter geeft update vanuit Vuelta

Belangrijk nieuws over Van Hooydonck: Jumbo-ploegmaat Valter geeft update vanuit Vuelta

Jumbo-Visma heeft er in de Ronde van Spanje een uitzonderlijk bewogen dag opzitten.

Vlak voor de start van etappe 16 kregen ze het nieuws te horen dat Nathan Van Hooydonck voor zijn leven aan het vechten was na onwel te worden achter het stuur en betrokken te raken bij zwaar verkeersongeval. Een aantal uren later kwam Jonas Vingegaard als ritwinnaar over de meet.

Meteen na de aankomst stond Jumbo-renner Attila Valter GCN te woord. Daar had hij het onder meer over Van Hooydonck: “Het was een bewogen dag, één die ik nooit zal vergeten… Maar gelukkig lijkt het erop dat alles goed zal komen.”

Hoopgevend nieuws dus: “We hebben aan de voet van de klim te horen gekregen dat Nathan wakker is en dat het goed met hem gaat. Ik heb gehoord dat hij wakker is, maar ik ben niet zeker of hij al aan het kijken is. Ik hoop dat hij de beelden nog te zien krijgt, deze zege is voor hem, we vieren voor Nathan!”

110 procent 

“Vandaag waren we door de omstandigheden 110 procent gemotiveerd. Ik ben super blij dat we Nathan kunnen vereren met deze overwinning. Dat was ook ons doel nadat we het nieuws vanochtend in de bus te horen kregen”, sluit de Hongaarse kampioen af.

Populair

Laatste nieuws