Cian Uijtdebroeks (20) schrikt op: “Hij mag een klets krijgen!” Wielrennen
Wielrennen

Cian Uijtdebroeks (20) schrikt op: “Hij mag een klets krijgen!”

Cian Uijtdebroeks (20) schrikt op: “Hij mag een klets krijgen!”

Heel België focust zich tijdens de Ronde van Spanje natuurlijk op Remco Evenepoel, maar na zijn inzinking moeten we voor het algemene klassement naar een andere landgenoot kijken.

Cian Uijtdebroeks (20) staat mooi negende en maakt vooral in het hooggebergte indruk. Bij Het Nieuwsblad liet Marc Sergeant zich uit over het toptalent: “Over zijn prestatie mogen we niet verrast zijn. Zijn talent hebben we al vaak gezien. Dit seizoen én het voorgaande.”

“Hij staat nu negende en droomt van een top tien in Madrid… Toch zou ik hem niet aanraden om te gaan voor het status quo”, stelt Sergeant vast dat de klimgeit hoger mag mikken. “In de Vuelta zie je dat vaker dan in de Tour: aankomsten bergop waar in het peloton een onuitgesproken wapenstilstand geldt...”

“Maar ik hoop dat Uijtdebroeks blijft koersen zoals op de Tourmalet: ondernemend, aanvallend en zonder schrik. Hij mag straks een klets krijgen, dat doet weinig af aan de verdienste”, sluit hij af. “Nu al heeft hij bewezen dat we na Evenepoel nog een renner hebben met het potentieel om grote rondes te winnen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws