Cian Uijtdebroeks per direct weg bij BORA?: "Hij moet naar déze ploeg"

230907cianuijtdebroeks
Cian Uijtdebroeks is grof wild op de transfermarkt. Zijn contract bij BORA-Hansgrohe loopt eind 2024 pas af, maar het lijkt echt wel een mogelijkheid dat hij deze winter al andere oorden opzoekt.
Dat is ook iets wat Michel Wuyts hem aanraadt bij Het Laatste Nieuws. Uijtdebroeks heeft zich de laatste maanden meermaals negatief uitgelaten over hoe de ploeg geleid wordt. Dat ging van problemen met het materiaal, tot strubelingen met ploegmaat/kopman Aleksandr Vlasov.
Met de komst van Primoz Roglic heeft ploegbaas Ralph Denk laten weten dat Uijtdebroeks niet meer zo belangrijk is voor de ploeg, iets dat Michel Wuyts echt niet snapt: “Eén van ’s werelds grootste talenten verpats je niet! Cians spontane kritiek op de onbetrouwbare Vlasov en het falende tijdritmateriaal zitten Herr Denk hoog.”
“In zijn absurde eer gekrenkt, zet die de jonge Belg nu in de verkoop”, ziet Wuyts het ondenkbare gebeuren. De commentator geeft de jonge Belg ook een gouden tip mee. Volgens hem moet Uijtdebroeks bij de INEOS Grenadiers tekenen: “Het door de wisselvallige Pidcock kabbelende Ineos zou een treffelijke partij zijn!”