Coach laat zich verrassend uit over overstap van Evenepoel naar Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Coach laat zich verrassend uit over overstap van Evenepoel naar Jumbo-Visma

Coach laat zich verrassend uit over overstap van Evenepoel naar Jumbo-Visma

Jumbo-Visma was dit seizoen in de grote rondes onklopbaar. Roglic won de Giro, Vingegaard de Tour en ook de Vuelta zullen ze op hun erelijst zetten.

Bij de podcast De Grote Plaat was Mathieu Heijboer - de performance coach van Jumbo-Visma - eerder deze week te gast. Daar had hij het onder meer over de inzinking van Evenepoel in de rit richting de Tourmalet.

“Ik dacht dat hij uit koers zou gaan… Als zoiets gebeurt, is iemand normaal gesproken ziek. Maar de dag erna vloog hij alweer”, aldus Heijboer. Volgens de Nederlander had Evenepoel het vooral mentaal moeilijk.

“Ik denk dat hij dacht dat ze te hard reden, terwijl ze in werkelijkheid niet zó hard reden.” Heijboer denkt dat ook de druk vanuit de Belgische media niet helpt: “Die druk is echt hoog. Soms heb ik het wel met hem te doen!”

Jumbo

Om af te sluiten wordt er in de podcast besproken of Evenepoel bij Jumbo zou passen. “Ik denk dat we dus ook met Evenepoel zouden kunnen werken. Maar ik ken hem niet goed genoeg om er écht iets over te zeggen”, concludeert Heijboer.

Populair

Laatste nieuws