Deze Belgische wielrenner moet écht bestraft worden: “Diep teleurgesteld!” Wielrennen
Wielrennen

Deze Belgische wielrenner moet écht bestraft worden: “Diep teleurgesteld!”

Deze Belgische wielrenner moet écht bestraft worden: “Diep teleurgesteld!”

In de Ronde van Spanje hebben de renners al zes ritten achter de rug. De vierde én vijfde etappes waren voor de sprinters, ze werden allebei gewonnen door Kaden Groves.

Maar bij beide etappes stond er ook een Belg op het podium. Edward Theuns werd in de vierde rit derde, wat Dries Van Gestel een dag later overdeed. Maar na de rit van woensdag was er veel te doen over de aanloop naar de sprint.

Van Gestel kwam op Theuns hangen, terwijl de Lidl-Trek renner geen plaats meer had om uit te wijken. Een gevaarlijk manoeuvre, dus. Theuns reageerde achteraf zelf via X, het nieuwe Twitter: “Er zijn al renners gedeclasseerd geweest voor dit soort incidenten… Ik ben diep teleurgesteld met het resultaat van vandaag."

“Mijn benen voelde goed en ook het werk van mijn ploegmaats was top. We blijven ervoor gaan”, aldus Theuns. Ook Van Gestel reageerde trouwens al: “Ik heb mijn eigen manier om de sprint in te zetten en die af te werken. Het was heel hectisch met veel duw- en trekwerk. Ook de laatste bocht was op de limiet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws