Déze ex-wielrenner is Remco Evenepoel zijn grote voorbeeld: “Dat zal me eeuwig bijblijven!” Wielrennen
Wielrennen

Déze ex-wielrenner is Remco Evenepoel zijn grote voorbeeld: “Dat zal me eeuwig bijblijven!”

Déze ex-wielrenner is Remco Evenepoel zijn grote voorbeeld: “Dat zal me eeuwig bijblijven!”

Remco Evenepoel is een sportman pur sang. De wereldkampioen tijdrijden onthulde eerder dat zijn grote jeugdidolen geen voetballers of wielrenners zijn.

Maar toch hadden er ook enkele coureurs een grote invloed op Evenepoel toen hij jong was. “2005-2006 en 2011-2012… Periodes die ik nooit zal vergeten. Waarin ik zelf nog een piepjong ‘gastje' was en Tom Boonen respectievelijk Philippe Gilbert hun hoogtepunt beleefden.”

Maar de Belgische ex-wereldkampioenen zijn niet de favoriete renners van Evenepoel. Bij Het Laatste Nieuws onthult hij dat Alberto Contador zijn grote voorbeeld is: “Met Phil reed ik nog een tijd samen in hetzelfde peloton, maar Alberto heb ik ‘net gemist'. Ik kom hem nu wel regelmatig tegen.”

“Vorig jaar, na mijn eindzege in de Vuelta, interviewde hij me voor Eurosport in Madrid. Uítgerekend hij, die zelf zoveel wedstrijden en (grote) ronden won. Dat was, euh... (lacht) best wel uniek. Héél speciaal. Een moment dat me eeuwig zal bijblijven”, sluit de Belgische kampioen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws