Drama in de Ronde van Spanje: Evenepoel en Roglic schrikken op door shockerende gebeurtenis Wielrennen
Wielrennen

Drama in de Ronde van Spanje: Evenepoel en Roglic schrikken op door shockerende gebeurtenis

Drama in de Ronde van Spanje: Evenepoel en Roglic schrikken op door shockerende gebeurtenis

In de eerste negen Vuelta-ritten hebben we al heel wat meegemaakt. Er werden verschillende saboteurs opgepakt en ook de organisatie kwam al meermaals in opspraak.

Zondagavond was het weer van dat. Door de slechte weersomstandigheden moest één van de twee chartervluchten met renners een ‘noodlanding’ maken in Madrid. De coureurs die in het vliegtuig zaten moesten nog uren met de bus richting hun hotel trekken en kwamen pas na 3 uur ’s nachts aan.

Twee ploegen die ontsnapten aan de chaos en dus op de vlucht zaten die wél het originele traject kon volgen, waren Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma (de ploegen van Evenepoel, Roglic en Vingegaard, red.). Het Lidl-Trek van Edward Theuns had minder geluk. De Belgische sprinter liet via de sociale media weten dat hij echt niet te spreken is over het voorval.

“We waren om 3u15 ’s nachts in het hotel… We hadden tot op dat punt geen eten… In tijden waar we iedere gram wegen en er alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen, is dit écht geen morele boost”, verklaart Theuns waarom dit voor de getroffen renners echt wel een drama is. Hopelijk helpt de rustdag voldoende om er weer bovenop te raken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws