Geseponeerde zaak Gordon wekt argwaan op bij Nederlandse journalisten: “Heel vreemd”

220209GORDONINSTAGRAM
Momenteel verblijft Gordon Heuckeroth in Dubai, maar dat betekent niet dat hij in Nederland niet meer over de tongen gaat.
Gordon werd op 26 september 2020 naar eigen zeggen slachtoffer van een brute overval. De dader zou de woning van de tv-ster zijn binnengedrongen, om hem vervolgens vast te binden en een mes op zijn keel te plaatsen. De dader ging ondertussen aan de haal met Gordons bankkaart, een Rolex-horloge en enkele dure sieraden. De overval zou in totaal zo’n twee uur in beslag hebben genomen.

Date

Na een aantal pogingen slaagt Gordon erin zichzelf los te maken, en rent hij poedelnaakt in paniek de straat op. Hoe de daders de woning van Gordon konden betreden, is nooit bekend geraakt. Ook Gordon wil niet verklaren hoe dit is kunnen gebeuren.
In september 2020 beslist Gordon aangifte te doen tegen de dader, waarop het Openbaar Ministerie de zaak begint te onderzoeken. Nog geen week later arresteert de politie een verdachte op straat. Het blijkt te gaan om een 24-jarige jongeman te zijn, waardoor al snel geruchten ontstaan over een uit de hand gelopen date. Het gerucht wordt meteen in de kiem gesmoord door Gordon.
Gordon beslist vervolgens om in de zomer van 2021 zijn leven in Nederland achter te laten omdat hij zich naar eigen zeggen niet meer veilig voelt in eigen land, en vertrekt naar Dubai met zijn nieuwe vriend, de 27-jarige Jeffrey de Visser.

Zelf stopgezet

Maar het sprookje eindigt abrupt na een fikse ruzie tijdens een diner, waarbij de gemoederen hoog opliepen. Volgens Gordon was er nooit sprake van geweld, maar Jeffrey was naar eigen zeggen verbaasd door die uitspraak. Gordon blijft dus alleen achter in Dubai.
Enkele maanden later komt het nieuws naar buiten dat de zaak betreffende de overval in Gordons huis geseponeerd wordt. Gordon zou de zaak zelf hebben stopgezet. “In september 2020 heb ik aangifte gedaan van een strafbaar feit dat veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven.”
"Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken”, vertelt Gordon aan RTL Boulevard.

Luidruchtig

Maar zo snel komt Gordon er niet vanaf, want door de zaak te laten seponeren, wekt de tv-ster heel wat argwaan op bij tal van Nederlandse journalisten en showbizzwatchers. “Hij heeft een mes op z’n keel gehad, hij is naakt op straat gegooid, hij is bedreigd, mishandeld en dan zeg je een jaar later: zand erover?!”, reageert de hoofdredacteur van ‘Privé’ in ‘Shownieuws’.
Ook de Nederlandse presentator Evert Santegoeds draait er allesbehalve om heen. “Gordon dreigt met een leger aan advocaten als iemand een kritisch stukje over zijn hond naar adem happende hond Toto schrijft, maar strijkt over zijn hart na een vermeende zware mishandeling. Heel vreemd.”
Volgens die laatste blijft Gordon ook nog steeds de aandacht opzoeken in Nederland, ondanks het feit dat hij nu in Dubai woont. De presentator begrijpt niet waarom Gordon zijn Instagrampagina vol moet posten met kiekjes uit Dubai. “Voor iemand die voor zijn rust naar Dubai gaat, vind ik hem behoorlijk luidruchtig.”