"Halve natie op zijn kop": Evenepoel neemt ondanks wederopstanding radicale beslissing Wielrennen
Wielrennen

"Halve natie op zijn kop": Evenepoel neemt ondanks wederopstanding radicale beslissing

"Halve natie op zijn kop": Evenepoel neemt ondanks wederopstanding radicale beslissing

Remco Evenepoel zakte in de rit naar de Tourmalet helemaal door het ijs, maar toonde daags nadien dat hij een échte kampioen is door de rit van zaterdag met overmacht naar zijn hand te zetten.

De klik was dus snel gemaakt, maar er blijft natuurlijk gezocht worden naar de reden van zijn inzinking. Remco reed dit jaar al 58 competitiedagen - wat ongeveer gelijk ligt aan Roglic en Vingegaard -, maar toch wordt er bij Het Laatste NIeuws in eerste instantie naar zijn drukke koersschema gewezen.

Zeker met het oog op zijn Tourdebuut in 2024 zal er in zijn programma gesnoeid moeten worden, dat bevestigt ploegleider Klaas Lodewyck: “Hij zal iets selectiever te werk moeten gaan, wil hij op dít hoge niveau blijven scoren. Zoveel is zeker. Less is more, een portie extra frisheid kan wonderen doen.”

“Een mens denkt dan direct aan het afbouwen van het aantal competitiedagen. Maar laat dat op het eerste gezicht niet echt een issue zijn”, gaat Lodewyck voort. “Veel meer gaat het erom dat hij zijn doelen strikter moet afbakenen en op gezettere tijdstippen in het seizoen moet pieken.”

Energie

“Remco is een type-Pogacar. Hij gaat er altijd en overal 100% voor. Dat siert de jongen enorm, het is wat hem zo immens populair maakt bij het grote publiek… Je kan dat eigenwijs of koppig noemen, maar zo zit hij gewoon in elkaar. En het loont bovendien”, gaat Lodewyck verder.

Afsluiten doet Lodewyck met een kleine kanttekening: “Feit is ook: mocht hij zijn weggebleven van pakweg het weg-WK in Glasgow, dan stond de halve natie op zijn kop. 'De titelverdediger die niet meedoet: dat kán toch niet!' Remco zal dus zelf overtuigd moeten worden. En mee moeten willen in het hele verhaal.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws