Jens Keukeleire (34) doet onthulling over pensioen als profwielrenner: “Een beetje onverwacht” Wielrennen
Wielrennen

Jens Keukeleire (34) doet onthulling over pensioen als profwielrenner: “Een beetje onverwacht”

Jens Keukeleire (34) doet onthulling over pensioen als profwielrenner: “Een beetje onverwacht”

Jens Keukeleire was doorheen zijn carrière zeker geen veelwinnaar, maar de klassieke renner heeft toch heel wat mooie koersen op zijn palmares staan.

Zo wist hij onder meer twee keer de Baloise Belgium Tour te winnen en kon hij in 2016 een etappe in de Vuelta aan zijn erelijst toevoegen. Inmiddels is Keukeleire 34 jaar oud, een leeftijd waarop je als renner eens over je pensioen begint na te denken.

Hij ziet zijn contract bij EF Education-EasyPost na dit seizoen aflopen. Bij WielerFlits liet Keukeleire zich een maand geleden uit over de kwestie: “We zijn nog met het contract bezig... Ik probeer mij er niet te druk om te maken. Sowieso was ik mij er vorig jaar van bewust dat dit mijn laatste jaar kon zijn…”

Na het BK nam hij even pauze, maar inmiddels is hij wel weer volop aan het koersen. “Ik heb een klein beetje rust genomen na het BK. Een beetje onverwachts zat ik een paar keer niet in de selectie, en het tussendoor ging ik wat mountainbiken. Een mooie afwisseling!”

Contract 

Vandaag - een maand na het interview - is er nog steeds geen nieuws over een contractverlenging van Keukeleire. Het beloven dus nog spannende weken te worden voor de wielrenner, die mogelijk een nieuwe ploeg moet zoeken of - in het slechtste geval - helemaal zal moeten stoppen met koersen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws