Jonas Vingegaard verbaast Remco Evenepoel en stuurt ferme waarschuwing: "Dát komt nog!" Wielrennen
Wielrennen

Jonas Vingegaard verbaast Remco Evenepoel en stuurt ferme waarschuwing: "Dát komt nog!"

Jonas Vingegaard verbaast Remco Evenepoel en stuurt ferme waarschuwing: "Dát komt nog!"

In de Ronde van Spanje pakte Remco Evenepoel een aantal dagen geleden uit op de eerste aankomst bergop. Hij knalde al zijn concurrenten los uit zijn wiel.

Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard werd tweede, maar verloor inclusief bonificaties toch vijf seconden. Na de derde rit liet Vingegaard weten dat hij best blij was dat Remco de rode trui al moest dragen.

“Ik denk dat het voor ons goed is dat Remco de trui heeft.” En dat had ook een heel logische reden: “Nu moet Soudal Quick-Step druk zetten, de koers dragen. Zij hebben de druk van de rode trui, terwijl wij wat meer kunnen relaxen.” Inmiddels weten we natuurlijk dat Remco zijn trui is kwijt is.

Om af te sluiten stuurde hij nog uit een stevige waarschuwing richting Remco: “Ik ben nog niet op het niveau van de Tour, maar dat komt de komende weken wel nog!” Hij is dus nog niet helemaal in topvorm.

Update

Inmiddels lijkt het er al op dat Vingegaard dichter tegen zijn beste vorm aanleunt. Hij knalde in etappe 6 samen met Roglic weg van Evenepoel en wist dertig seconden goed te maken. Vingegaard telt nu vijf seconden achterstand op de Belgische kampioen, Roglic elf. Lenny Martinez is de nieuwe rode truidrager.

Populair

Laatste nieuws