José De Cauwer lijkt nu al zeker: ‘Híj zal de Ronde van Spanje winnen!’ Wielrennen
Wielrennen

José De Cauwer lijkt nu al zeker: ‘Híj zal de Ronde van Spanje winnen!’

José De Cauwer lijkt nu al zeker: ‘Híj zal de Ronde van Spanje winnen!’

In de Ronde van Spanje wordt er de komende dagen beslist wie de rode trui mee naar huis mag nemen.

Het lijkt al vast te staan dat het een Jumbo-Visma renner gaat worden, maar het is nog lang niet zeker wie er in Madrid op het hoogste schavotje zal staan. Toch denkt José De Cauwer al te weten wie er de Vuelta op zijn palmares zal schrijven.

"Het zijn drie ploegmakkers en niemand is bekwaam om zich tussen hen te plaatsen. We moeten buigen en zeggen: Jumbo-Visma is met verve de beste ploeg", opent de voormalige bondscoach. Maar wie zal het volgens De Cauwer halen?

"Wie de beste renner is, dat zou ik nog niet durven te zeggen. Dat hebben we nog niet echt gezien..." Kuss zal het volgens hem niet halen: "Het enige waar ik nu naar kijk: wie van de twee, Roglic of Vingegaard? Vingegaard staat er het beste voor."

Hiërarchie

"De hiërarchie binnen de ploeg is volgens mij sowieso bepaald... Vingegaard heeft de Tour al 2 keer gewonnen en is nog jonger. Volgens mij is hij de kopman. Hij wint de Vuelta. Maar het is nog niet officieel, ze kunnen nog altijd spelen", concludeert De Cauwer, die dus denkt dat Vingegaard de Vuelta gaat winnen.

Populair

Laatste nieuws