Lefevere schrikt op: 'INEOS hakt belangrijke knoop door over komst van Remco Evenepoel’

230831geraintthomasremcoevenepoel
Normaal vertrekken renners pas bij hun ploeg wanneer het contract afloopt. Maar INEOS Grenadiers wil naar verluidt een mooi bedrag op tafel leggen bij Soudal Quick-Step om Remco Evenepoel al vroeger over te nemen.
Dave Brailsford - de teammanager van de Britse wielerformatie - heeft vooralsnog geen enkele nieuwe renner aangetrokken voor volgend seizoen. Ook met enkele toppers die momteneel bij INEOS rondrijden zijn de onderhandelingen nog volop aan de gang.
Supertalent Carlos Rodriguez - die dit seizoen vijfde werd in de Tour de France - leek lange tijd op weg naar Movistar, maar gaat volgens de ploegbaas van het team van Enric Mas tóch bijtekenen bij INEOS. En dat zou volgens Het Nieuwsbald dan weer grote gevolgen hebben voor… Remco Evenepoel!
De krant denkt namelijk dat de investering in Rodriguez een duidelijk teken is dat ze niet meer hopen op de komst van de wereldkampioen tijdrijden: “Deze evolutie kan er ook op duiden dat INEOS Grenadiers eieren voor zijn geld kiest en er niet langer op hoopt Evenepoel los te kunnen weken bij Soudal Quick-Step.”