Lefevere zorgt voor shock: ‘Na instorting mogelijk nóg slechter nieuws over Evenepoel’

230909remcoevenepoel
In de Ronde van Spanje verloor Remco Evenepoel vrijdag maar liefst 27 minuten op ritwinnaar Jonas Vingegaard. Na de rit liet hij weten dat de tank helemaal leeg was.
Bij Het Nieuwsblad blikte Patrick Lefevere zaterdag terug op de inzinking van zijn polain: “Op de Aubisque wist ik wel direct hoe laat het was. Remco heeft niet echt een pokerface op de fiets en ondertussen kan ik zijn mimiek tamelijk goed lezen.”
“Ik zag hetzelfde gezicht dat ik ook in de Giro zag na de tijdrit. Het beste woord dat ik ervoor heb is ‘getrokken’”, doet de ploegbaas een schokkende onthulling. We weten natuurlijk allemaal wat er na die Giro-tijdrit volgde… Een opgave wegens corona.
“Ik hoop van ganser harte dat we strakt niet opstaan met dezelfde realiteit als toen: ziek – corona, dat moet niet nog een keer gebeuren”, houdt Lefevere zijn hart vast. “Tot nader order spreken we gewoon over een offday. En dat overkomt de besten. Het gebeurt zelden of nooit dat hij naast een doel grijpt. In deze Vuelta dus wel. So be it!”