Liboton laat zich verrassend uit over Van der Poel: “Ik deed dat als eerste!” Wielrennen
Wielrennen

Liboton laat zich verrassend uit over Van der Poel: “Ik deed dat als eerste!”

Liboton laat zich verrassend uit over Van der Poel: “Ik deed dat als eerste!”

Mathieu van der Poel komt de laatste weken natuurlijk vooral in het nieuws dankzij zijn uitmuntende prestaties in het veld.

Maar ook hoe hij toekomt op de veldritten werd de afgelopen weken al meermaals besproken. Hij komt steevast in een Lamborghini naar de cross, al is het niet steeds dezelfde. Van der Poel wordt dan ook gesponsord door het Italiaanse automerk.

Ook Liboton kwam in zijn tijd vaak met een sportwagen naar de cross: “Van mij mag Mathieu dat doen, hij is de beste. Zo’n auto hoort bij het vedette zijn. Hij is sowieso een kerel die de voeten op de grond heeft. Niet iemand die bij Janneke en Mieke gaat stoefen.”

Liboton had in zijn tijd een Lotus, maar dat is niet het enige vervoersmiddel waar hij trots op was: “En weet je dat ik de eerste was die een eigen rennersbus had? ADR had die gekocht voor het wegseizoen. Kostprijs: vijfentwintig miljoen. Maar omdat die in de winter toekwam, mocht ik er als eerste gebruik van maken in de cross!”

Grote bus

“Alles had je daarin: ruimte voor vier mecaniciens, een ontvangstplaats voor de pers én een televisiescherm. Ik kwam bij die grote bus toe met mijn sportwagen. Dat was zoals nu bij Van der Poel: duizenden fans die foto’s wilden nemen”, sluit de meervoudige wereldkampioen af bij Het Laatste Nieuws.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws