Merlier trekt door Lefevere en Evenepoel stevig aan alarmbel bij Soudal Quick-Step

230925remcoevenepoeltimmerlierwoutvanaert
Soudal Quick-Step is al jaren één van de grootste ploegen van het peloton. Volgend seizoen zullen ze voor het eerst voor het algemeen klassement gaan in de Tour.
Daar zal Remco Evenepoel natuurlijk uitgespeeld worden als kopman. Lefevere liet eerder al optekenen dat er geen sprinter mee zal gaan naar de Tour, iets waar Tim Merlier helemaal niet mee gediend is: “Ik ben het niet echt eens met deze beslissing!”
“Vooral omdat er een moeilijke graveletappe op het programma staat Bert Van Lerberghe (zijn lead-out, red.) en ik hebben alle kwaliteiten om Remco goed te beschermen, en hem te begeleiden qua positionering”, verklaart de voormalige Belgische kampioen.
“Er zijn ook andere renners in de ploeg die in staat zijn om dit werk te doen, maar onze kopman heeft niet alleen klimmers nodig!”, verklaart de sprinter. “Kijk hoe de rouleurs van Jumbo-Visma het peloton op sleeptouw nemen met hun trein, tot aan de voet van elke col.”

Teamspeler

“Ik blijf ervan overtuigd dat het selecteren van mij en Bert een goed idee zou zijn om Remco te helpen de Tour te winnen”, sluit hij af. “Ik wil naar de Tour! Het is niet mijn stijl om schandalen te maken, maar ik ben van plan een goed gesprek met Patrick Lefevere aan te gaan. En wellicht ook met Remco!”