Mettepenningen twijfelt niet: “Zíj worden de grootste uitdagers van Iserbyt op BK” Wielrennen
Wielrennen

Mettepenningen twijfelt niet: “Zíj worden de grootste uitdagers van Iserbyt op BK”

Mettepenningen twijfelt niet: “Zíj worden de grootste uitdagers van Iserbyt op BK”

Jurgen Mettepenningen is al jaren de teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Zondag staat het BK veldrijden op het programma en volgens Mettepenningen zijn er vier grote favorieten. Twee daarvan komen uit zijn ploeg: Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Maar wie ziet hij als hij grootste uitdagers?

“Ik zie zondag slechts vier topfavorieten aan de start verschijnen. Dat zijn Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout met naast hen Laurens Sweeck en Thibau Nys”, windt hij er geen doekjes om. De rest van het pak zal volgens de manager de finale niet halen.

“Eli Iserbyt was aan heel sterk seizoen bezig maar werd ziek. Gelukkig zag ik in Zonhoven de Eli terug die ik wou zien. Michael Vanthourenhout kent ups en downs. Hij staat er wel steeds op de grote momenten. Zondag is zo'n groot moment!”, vertelt hij over zijn eigen renners.

Sweeck en Nys

Ook over de concurrenten wil hij nog een woordje kwijt: “Laurens Sweeck heeft ook een moeilijk seizoen en start in Meulebeke zonder zege. Thibau Nys zal ook niet met het volste vertrouwen naar het BK afzakken. Die kent dit seizoen een jeugdige wisselvalligheid.”

Populair

Laatste nieuws