Na lelijke smak op EK tijdrijden: Stefan Küng moet drastische beslissing nemen over wielertoekomst Wielrennen
Wielrennen

Na lelijke smak op EK tijdrijden: Stefan Küng moet drastische beslissing nemen over wielertoekomst

Na lelijke smak op EK tijdrijden: Stefan Küng moet drastische beslissing nemen over wielertoekomst

Het EK tijdrijden, waar Wout van Aert als derde over de finish kwam, draaide op drama uit voor de Zwitser Stefan Küng. Hij kwam in het slot van de rit lelijk ten val nadat hij tegen enkele nadarhekken botste. Inmiddels is er ook meer nieuws bekend geraakt over zijn toestand.

Stefan Küng was goed op weg om als tweede of derde over de streep te komen tijdens het EK tijdrijden in Drenthe. Maar kort voor de finish kwam de Zwitser zwaar ten val. Enkele seconden van onoplettendheid resulteerde in een bijzonder harde smak tegen de grond.

Meteen was duidelijk dat de Zwitser er erg aan toe was. Zo kwam hij volledig bebloed en met een gebroken helm over de meet. Nu raakte bekend dat hij dit seizoen niet meer zal kunnen koersen. De Europese kampioen tijdrijden van 2020 en 2021 liep namelijk verschillende verwondingen op: een hersenschudding, een breuk in het kraakbeen een breuk in zijn hand.

Meer onderzoek

Al had de Zwitserse wielerfederatie ook goed nieuws. "De algemene toestand is gezien de omstandigheden goed. Er is niet meteen een operatie nodig. Zijn situatie wordt opgevolgd, maar hij mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Bij zijn terugkeer in Zwitserland volgt meer onderzoek."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws