Na strubbelingen in het veld nu ook UCI-problemen in Zesdaagse van Gent Wielrennen
Wielrennen

Na strubbelingen in het veld nu ook UCI-problemen in Zesdaagse van Gent

Na strubbelingen in het veld nu ook UCI-problemen in Zesdaagse van Gent

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder hebben de Zesdaagse van Gent naar hun hand gezet. Veel steun van de UCI moet het wielerefgoed weliswaar niet verwachten.

De internationale wielerorganisatie zet namelijk vooral in op de UCI Track Champions League, die afgewerkt wordt in oktober en november en op die manier een concurrent is voor de Zesdaagse van Gent. De data overlapten dit jaar niet, maar organisator Golazo maakt zich wel zorgen.

“In gesprekken met UCI-voorzitter David Lappartient vragen we om de Zesdaagse als wielererfgoed te beschermen”, klinkt het bij Christophe Impens van de Zesdaagse bij Het Nieuwsblad. “En om er dus voor te zorgen dat de datum van hun Track Champions League ons niet in de weg zit!”

Om dat doel te bereiken willen ze mogelijk zelfs samen met de UCI een ‘Six Days Series’ het leven inroepen: “Zoals we nu de Gran Fondo Series en de Gravel Series hebben. Maar het huiswerk hebben we nog niet ten gronde gemaakt!” Afwachten wat er uit de bus zal komen…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws