Nathan Van Hooydonck probeert hartfalen te verklaren: “Het is frappant”

231029nathanvanhooydoncksepvanmarcke
Het peloton heeft inmiddels al een dikke maand geleden afscheid genomen van de profrenner Nathan Van Hooydonck.
Waar zijn toekomst ligt is nog niet zeker, maar daar is Van Hooydonck momenteel ook niet met bezig. Hij is op dit moment aan het genieten van zijn vrije tijd met zijn pasgeboren zoontje en vrouw. Vorige week maakte hij wat tijd vrij voor Sporza.
Daar probeerde hij een verklaring te vinden voor zijn hartfalen: “Mijn rechterhartkamer is te groot… Daardoor is er een hartritmestoornis ontstaan. In december was er tijdens een controle nog niets te zien, maar het is snel achteruit gegaan.”
Maar hoe komt het dat hij net nu een hartstilstand kreeg?: "Misschien heb ik te hard getraind? Ik heb altijd veel van mezelf gevraagd, maar ik denk niet dat dat de reden is." Van Hooydonck wijst daarnaast ook naar de huidige manier van koersen.

Limiet

“De finales worden vroeger opengebroken. Terwijl we vroeger twee uur op de limiet reden, is dat nu drie uur. In soms loodzware omstandigheden, dat is niet gezond”, verklaart hij. “Of het daar iets mee te maken heeft, is moeilijk te zeggen. Het is wel frappant dat er meer gevallen zijn nu de manier van koersen is veranderd.”