Niels Albert ziet grote droom in vervulling gaan: “Samen met Valeska!”

230912nielsalbertvaleska
Niels Albert moest in 2014 stoppen met koersen na hartfalen. De veldrijder opende dan maar een fietsenwinkel, die hij nu nog steeds heeft.
Bij Primo lieten Albert en zijn vrouw Valeska zich uit over hun huidige situatie. Ze baten samen de winkel uit: “Valeska en ik hebben nu achttien mensen voltijds in dienst en links en rechts komt daar nog eens een stagiair bij of een flexi-jobber. We moeten die mensen natuurlijk allemaal aan de waggel houden.”
“We zijn wel doorgegroeid tot een grote winkel. Maar we gaan normaal gezien binnenkort beginnen met de uitbreiding van de zaak”, onthult hij dat ze grote plannen hebben. “We hebben het huisje hiernaast kunnen kopen. Alles onder één dak. De toekomst ziet er mooi uit. Maar er komt veel bij kijken.”
“Zoveel jaar geleden had ik hier nooit van durven dromen”, vervolgt Albert. “Ik dacht een fietsenwinkel te beginnen en als we dan met een man of vijf zouden zijn, zou dat goed zijn. Dat zou hard werken zijn, maar we zouden ons ook amuseren.” En kijk nu.

Corona

In tegenstelling tot de effecten die de coronacrisis op een pak andere sectoren, zijn de fietsenwinkels best goed uit die periode gekomen: “Maar ja, we hebben, net als iedereen, corona meegemaakt. Allez, voor ons was dat in feite goed, want de fietsenverkoop is toen echt gaan boomen. Mensen hebben het fietsen ontdekt en dat valt niet meer stil.”