Nieuwe UAE-topper klaar om toe te slaan: “Enige die Pogacar kon volgen!” Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe UAE-topper klaar om toe te slaan: “Enige die Pogacar kon volgen!”

Nieuwe UAE-topper klaar om toe te slaan: “Enige die Pogacar kon volgen!”

Bij UAE is Tadej Pogacar natuurlijk de grote kopman. Maar ze zetten ook ieder jaar opnieuw in op het aantrekken van nieuwe talenten.

Deze zomer wisten ze met Antonio Morgado en Isaac del Toro twee absolute goudhaantjes vast te leggen. Del Toro won vorig seizoen de Ronde van de Toekomst en was dit jaar al goed voor een etappezege in de Tour Down Under, de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen.

Op training is het dan weer vooral Morgado die indruk maakt, aldus Tim Wellens bij Sporza: “Dat jonge kereltje was de enige die Tadej Pogacar kon volgen toen er nog eens doorgekoerst werd na 6 uur trainen tegen een gemiddelde van 40 km/u! Morgado is een speciale renner die zichzelf heel hard onderschat.”

“Hij weet van zichzelf niet hoe sterk hij is”, is Wellens bijzonder lovend over de 19-jarige Portugees. En ook sportief manager Matxin denkt er zo over: “Ik denk niet dat dat Morgado een toprenner zal worden, ik ben er gewoon zeker van. Morgado is goed, heel goed. Ik twijfel er niet aan dat hij in zijn eerste profjaar al in de prijzen zal rijden. Hij wordt dit jaar al de grote revelatie van het internationale peloton!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws