Olav Kooij wil grote droom van Wout van Aert uiteen doen spatten Wielrennen
Wielrennen

Olav Kooij wil grote droom van Wout van Aert uiteen doen spatten

Olav Kooij wil grote droom van Wout van Aert uiteen doen spatten

Wout van Aert heeft nog een vijftal wedstrijden op zijn programma staan. In de Ronde van Groot-Brittannië begon hij vorige week aan zijn voorbereiding op het EK op de weg.

En die voorbereiding verliep nagenoeg vlekkeloos. Wout van Aert loodste Olav Kooij vier keer perfect naar de ritwinst en wist zelf een etappe én het eindklassement op zijn palmares te schrijven. Op het EK zal hij door bondscoach Vanthourenhout samen met Arnaud De Lie uitgespeeld worden als kopman.

De Belgische selectie voor het EK in Drenthe werd vorige week al bekendgemaakt, maar het was tot maandag wachten op die van onze noorderburen. In Nederland heeft bondscoach Morenhout net als Vanthourenhout twee kopmannen aangeduid: Marijn van den Berg en… Olav Kooij!

De jonge spurtbom moet de EK-droom van Van Aert dus proberen dwarsbomen. Het duo wordt bijgestaan door Bax, Teunissen, Mollema, Eekhoff, Hoole en Reinders. “Ik verwacht dat er een flink uitgedund peloton om de titel zal sprinten, maar het is ook mogelijk dat er een kleine kopgroep tot het einde wegblijft”, liet Moerenhout optekenen.

Populair

Laatste nieuws