Ooggetuige laat zich na jarenlang onderzoek uit over dopinggebruik bij Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Ooggetuige laat zich na jarenlang onderzoek uit over dopinggebruik bij Jumbo-Visma

Ooggetuige laat zich na jarenlang onderzoek uit over dopinggebruik bij Jumbo-Visma

Er wordt door de suprematie van Jumbo-Visma door velen argwanend naar de Nederlandse wielerformatie gekeken.

Ex-renner Pineau beschuldigde hen onlangs nog van het gebruik vn ‘mechanische doping’, terwijl de Duitser Michael Hessmann zelfs betrapt werd op het gebruik van verboden middelen. “Maar het lijkt er niet op dat het geleverd is door de ploeg”, laat Nando Boers weten bij de podcast De Dag.

Boers heeft als journalist drie jaar lang achter de schermen meegekeken bij de Jumbo-Visma ploeg: “Ze durven in de kern dingen te veranderen. Maar ik heb drie jaar lang alles kunnen zien en ik heb niets verdachts gezien.”

“Ik heb geen enkele keer iets gezien dat niet klopte. Alleen… dat is wel een vraag die ik mezelf vaak heb gesteld: zie ik wel alles? Het is nu eenmaal wel de geschiedenis van de wielerwereld… ”, blijft hij enigszins sceptisch.

Innovatie

Maar waar maken ze bij Jumbo dan wél het verschil? Ze zijn volgens Boers de laatste jaren meer beginnen investeren in koerstactiek, maar ook in dingen als voeding: “En nu moeten de concurrenten doen wat Jumbo deed, toen ze elke keer om de oren werden geslagen door Team Sky.” Innoveren, dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws