Rachel Hazes dropt bommetje: "Ik heb er een hele verhuisdoos van vol liggen" Wielrennen
Wielrennen

Rachel Hazes dropt bommetje: "Ik heb er een hele verhuisdoos van vol liggen"

Rachel Hazes dropt bommetje: "Ik heb er een hele verhuisdoos van vol liggen"

André Hazes is al bijna twintig jaar dood, maar Rachel blijft er na al die tijd nog steeds voor zorgen dat haar man onder de aandacht blijft komen.

Rachel brengt met ‘Hazes is de Basis’ een gloednieuw muziekprogramma uit waarin artiesten hun eigen versie van André Hazes-klassiekers brengen. Critici vinden dat ze haar man te veel exploiteert, terwijl Rachel juist van mening is dat de Hazes-fans maar niet genoeg kunnen krijgen van hem.

In een interview met het tijdschrift Linda vertelt de weduwe openhartig hoe André zich zelf niet altijd even lekker voelde bij alle media-aandacht, en dan vooral na het verschijnen van de documentaire ‘Zij Gelooft In Mij’, uit 1999: “André vroeg zich af of hij niet té veel van zichzelf weggaf en hij niet te veel met zijn billen bloot ging. Sta ik niet te veel te kijk, vroeg hij zich af.”

Cultureel erfgoed

“Aan de andere kant: wij zijn ook maar gewone mensen, bij ons gaat ook wel eens iets mis: waarom zou je dat niet laten zien?”, gaat Rachel verder. “Ik denk dat André er achteraf heel erg blij mee was, omdat hij eindelijk de erkenning kreeg die hij verdiende bij alle lagen van de bevolking. Iedereen durfde er toen voor uit te komen dat hij een album van André in de kast had staan. Eigenlijk is hij toen echt cultureel erfgoed geworden.”

Rachel laat bovendien weten dat ze nog een hele verhuisdoos vol muziek van André heeft liggen, maar dat ze niet zeker is hoeveel nieuw materiaal daar nog in zit: “Er is wel wat, maar ik kan niet zeggen of dat vier, tien of twintig liedjes zijn. Ik heb er nog nooit naar geluisterd. Dat schuif ik eigenlijk steeds een beetje voor me uit.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Hazes (@rachelhazes)

Populair

Laatste nieuws