Remco Evenepoel haalt uit naar bange Jumbo-drietand en onthult verrassend plan

230905remcoevenepoel
Remco Evenepoel verloor vrijdag 27 minuten in het algemeen klassement. Daarvan wist hij er inmiddels al 11 terug te nemen, maar het eindklassement heeft hij echt wel uit zijn hoofd gezet.
Zondag zat hij voor de tweede dag op rij mee in de vlucht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Jumbo-Visma brigade liet hem namelijk niet zomaar gaan, iets waar Kuss Evenepoel voor de etappe al voor waarschuwde: “Hij antwoordde dat hij enkel voor ritzeges zou gaan.”
Evenepoel haalde bij Het Nieuwsblad na de rit uit naar Jumbo en hun tactiek: “Meegaan in de vroege vlucht vind ik plezant, tot het moment dat je ziet dat Jumbo-Visma begint te counteren omdat ze schrik hebben dat je nog meer tijd gaat terugpakken in het klassement.” En dat is dus helemaal niet zijn plan.
“Ik heb tien keer moeten uitleggen aan Vingegaard dat ik géén klassementsambities meer heb. Toch geloofde hij mij niet… Uiteindelijk geloofden ze me dan wel. Ik ga me dinsdag ook volledig laten wegzakken en tijd verliezen, zodat ik erna nog voor een ritzege kan gaan”, onthult hij om af te sluiten zijn plannen voor de laatste Vuelta-week.