‘Remco Evenepoel heeft geen keuze en moet Belgische fans zwaar teleurstellen’

230527remcoevenepoelphotonews
Remco Evenepoel zakte vorige week in de rit naar de Tourmalet compleet door het ijs. Daags nadien wist hij de rit te winnen, maar het grote doel van de Belgische kampioen blijft natuurlijk om het eindklassement in grote rondes naar zijn hand te zetten.
En je komt natuurlijk niet op het eindpodium wanneer je in een offday - iedereen krijgt het wel eens moeilijk in een grote ronde - bijna een halfuur verliest. “Hij heeft dit jaar gewoon té veel verschillende doelen gehad”, klinkt het bij ‘Podcast Koers’ van Het Nieuwsblad.
“Hij heeft sportief en mentaal wat veel hooi de de vork genomen”, gaan ze verder. “Als je puur naar de koersdagen kijkt heeft hij geen uitzonderlijk seizoen gereden, maar het gaat vooral over wát hij gedaan heeft in die koersdagen. Hij pakt bijna elke koers aan om te winnen.” 
“En die eendagswedstrijden die hij rijdt vergen ook veel, die impact is naar verluidt groter dan die van een zevendaagse rittenkoers. Vingegaard en co. rijden in principe meer koersdagen dan Remco, maar die zie je niet in eendagswedstrijden!”

Ronde van Vlaanderen 

“Je hebt ook bij Pogacar, die tweede werd in de Tour, gemerkt dat dat niet zo evident is… Moeten we nu een streep trekken door de hoop die er in Vlaanderen leeft om Evenepoel in de Ronde van Vlaanderen aan de start te zien staan?” , vraagt de podcasthost zich af.
“Ik denk het wel”, krijgt hij meteen als antwoord. “In de interviews van Evenepoel laat hij blijken dat hij nóg meer ‘tussendoortjes’ wil, maar het zijn voor hem eigenlijk geen 'tussendoortjes' (want hij wil winnen, red.)… Door wat zich in de Vuelta heeft voorgedaan zal dat naar het achterplan verdwijnen.”
“Jammer, want daar zou heel Vlaanderen toch voor gaan zitten”, sluiten ze af. Het debuut van Remco in Vlaanderens mooiste lijkt dus nog niet voor komend seizoen te zijn. Zijn grote doel is natuurlijk de Tour en om in de grootste koers van het jaar te scoren, zal álles moeten wijken.