Remco Evenepoel heeft het plots over Cian Uijtdebroeks: “Dát moet hij doen!”

230904cianuijtdebroeksremcoevenepoel
Voor aanvang van de Ronde van Spanje ging iedereen ervan uit dat Remco Evenepoel na drie weken de beste geklasseerde Belg zou zijn.
Maar niets blijkt minder waar. Zowel Steff Cras als Cian Uijtdebroeks staan - na de inzinking van de Belgische kampioen - voor Evenepoel in de stand. Vooral Uijtdebroeks maakt bijzonder veel indruk op het wereldwijde wielerpubliek.
Bij Sporza liet Evenepoel zich voor de start van etappe 18 uit over de Bora-renner: “Het is supermooi om te zien! Dit is zijn eerste grote ronde en hij doet het perfect. Hij klampt zo lang mogelijk aan en kiest dan voor zijn eigen tempo als hij moet lossen.”
“Zo moet je het doen om de top 10 te halen”, klinkt de lofzang van de wereldkampioen tegen de klok. “k hoop dat hij geen inzinking heeft de komende dagen en dat hij die plaats kan vasthouden. Dan staat hem een mooie toekomst te wachten.”

Aanvallen 

“Hij is hier om te leren en om ervaring op te doen. Hij voert die opdracht perfect uit. Doe niet anders de komende dagen, zou ik zeggen”, concludeert Remco. “Als hij in de toekomst dan een ronde of een grote ronde wil winnen, dan moet hij aanvallender koersen. Maar momenteel kan ik alleen maar chapeau zeggen!”