Remco Evenepoel stuurt stevige waarschuwing: "Niet allemaal zoals Wout van Aert!" Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel stuurt stevige waarschuwing: "Niet allemaal zoals Wout van Aert!"

Remco Evenepoel stuurt stevige waarschuwing: "Niet allemaal zoals Wout van Aert!"

Dinsdag staat in de Ronde van Spanje het favoriete onderdeel van Evenepoel op het programma: een tijdrit. De wereldkampioen staat er in het klassement - met uitzondering van Sepp Kuss - het beste voor van alle mannen die meestrijden voor de eindoverwinning.

En dat is toch een enorme opsteker, zeker als je weet dat hij zijn absolute topvorm nog niet te pakken heeft. Ploegleider Klaas Lodewyck gaf bij Het Laatste Nieuws meer uitleg: “Alle trainingen op stage werden bewust afgestemd op een piek in de tweede en derde week. Hij zit dus op schema!" De concurrentie is alvast gewaarschuwd, hij zal normaal nóg beter worden.

“Wat hij in de openingsweek toonde, was al veelbelovend”, aldus een ploegleider vol vertrouwen. De grootste concurrent van Evenepoel wordt zonder twijfel het Jumbo-Visma blok: “Het mogen dan wel beste vrienden zijn, zo’n Vuelta schenk je niet zomaar eventjes met plezier weg.”

“Ze zijn niet allemaal zo gul als Wout van Aert in Gent-Wevelgem”, sluit Lodewyck af door Van Aert erbij te betrekken. Hij doelt natuurlijk op de zege die de huidige Belgische kampioen tijdrijden weggaf aan Christophe Laporte toen ze met twee naar de finish reden in Gent-Wevelgem.

Populair

Laatste nieuws