Renners zijn gewaarschuwd: “Veelgebruikt product vanaf januari officieel op dopinglijst” Wielrennen
Wielrennen

Renners zijn gewaarschuwd: “Veelgebruikt product vanaf januari officieel op dopinglijst”

Renners zijn gewaarschuwd: “Veelgebruikt product vanaf januari officieel op dopinglijst”

Het wielrennen en doping worden vaak in één adem genoemd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het verleden van de sport.

Maar ook in recente jaren zijn er nog tal van dopinggevallen die het peloton overschaduwen. Denk bijvoorbeeld maar aan de jonge Jumbo-Visma renner Michel Hessmann, of Nairo Quintana die in 2022 uit de einduitslag van de Tour geschrapt werd door het gebruik van Tramadol.

Vanaf 1 januari 2024 komt die pijnstiller - Tramadol - ook officieel op de dopinglijst te staan, al is het product eigenlijk al sinds maart 2019 verboden in het peloton. De dopingautoriteit van Nederland stuurt alvast een waarschuwing uit: “Het is belangrijk dat iedere sporter die Tramadol gebruikt, tijdig op de hoogte wordt gesteld van deze wijziging!”

“Tramadol kan sportprestaties verbeteren. Buiten wedstrijdverband wordt er niet op Tramadol gecontroleerd. Echter heeft WADA een detectietijd van 24 uur bepaald. Hierdoor kan het gebruik buiten wedstrijdverband alsnog leiden tot een positieve test binnen wedstrijdverband”, sluit de Dopingautoriteit af. De renners zijn dus gewaarschuwd!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws