Sanne Cant wil op déze bijzondere manier Europese titel veroveren Wielrennen
Wielrennen

Sanne Cant wil op déze bijzondere manier Europese titel veroveren

Sanne Cant wil op déze bijzondere manier Europese titel veroveren

De periode dat Sanne Cant met Marianne Vos om wereldtitels in het veld streed ligt inmiddels al enkele jaren achter ons.

Cant is bij uitstek de beste Belgische veldrijdster van de laatste twintig jaar. Sinds 2010 werd ze al veertien keer op rij nationaal kampioen. Maar Cant wil ook nog eens ervaren hoe het voelt om een andere trui over haar schouders te trekken.

Ze zal zaterdag 4 november aan de start staan van het EK voor vrouwen, maar de kans dat ze daar zal winnen is natuurlijk nagenoeg nihil. Een dag eerder kan ze dat mogelijk wél doen. Cant zal namelijk deelnemen aan de Mixed Relay.

Daar zal ze samen met Witse Meeussen, Xaydée Van Sinaey, Yorben Lauryssen, Shanyl De Schoesitter en Naud De Celrcq een gooi doen naar de Europese titel. Ze moeten elk één rondje op het parcours in Ponchâteau afwerken.

Beperkt 

Wat de kans op een Europese titel wat groter maakt is het feit dat wereldkampioen Nederland niet zal deelnemen. Naast België staan er maar vijf teams aan de start: Groot-Brittannië, Tsjechië, Italië, Zweden en Frankrijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws