Spion in het peloton spreekt uit ervaring: 'Roglic en Vingegaard zullen Kuss het leven zuur maken'

230829primozroglic
Eén ding lijkt al vast te staan: Jumbo-Visma zal de Ronde van Spanje winnen. Maar wie zal er in Madrid op het hoogste schavotje staan?
Bij aanvang van de laatste week hebben de ‘Killerbees’ het hele podium in hun macht. Ayuso volgt al op bijna één minuut van Vingegaard, die op zijn beurt - net als Roglic - ongeveer één minuut en veertig seconden in het krijt staat bij rode trui Sepp Kuss.
Het Engelstalige Velo wist ex Tour-winnaar Geraint Thomas - die ondanks veel tegenslag nog steeds meerijdt in de Vuelta - te strikken voor een interview. De Welshman denkt dat er een onderlinge strijd tussen de Jumbo-kopmannen zit aan te komen.
“Of Kuss wint hangt af van zijn ploegmaats. Gaan ze hem aanvallen, of niet? Het zou me alvast niet verbazen mochten ze de rode trui nog bestoken. Vingegaard en Roglic zijn met één doel naar hier gekomen: om te winnen. Dat is het enige wat een kampioen wil”, is de 37-jarige ronderenner duidelijk.

Ervaringsdeskundige

Thomas weet natuurlijk waar hij het over heeft. in de Tour van 2018 werd hij nog lang bestookt door zijn toenmalige ploegmaat, Chris Froome: "Het blijft topsport. Het is niet omdat je jaren in dienst van je kopman hebt gereden, dat die kopman jou wil laten winnen. Dat wil hij namelijk zelf doen!"
"Ik weet niet zeker wat Vingegaard van plan is, maar het lijkt met nagenoeg onmogelijk dat hij gewoon bij Kuss blijft en hem de Ronde van Spanje laat winnen", sluit Thomas af. "Hetzelfde denk ik van Primoz. Hij heeft de Vuelta al drie keer gewonnen, maar ik ken hem goed, hij is een winnaar! Het gaat nog interessant worden!"