Thibau Nys richt zich plots tot Van Aert en Van der Poel: “Dat mag niet!"

231120thibaunys
Het gaat al een hele tijd over de uitspraken van UCI-voorzitter Lappartient, die ermee dreigt om renners die WB-manches skippen niet deel te laten nemen aan het WK.
Die uitspraken kwamen er naar aanleiding van de niet-deelname van Thibau Nys aan de cross in Dendermonde. Ook Van der Haar heeft al besloten niet het volledige WB-programma af te werken. Bij Het Laatste Nieuws wondt de jonge Nys er geen doekjes om.
“Ik heb die hetze niet beleefd. Ik ben er ook niet echt mee bezig. Ik vind zulke uitspraken echt zever... Dat ik geviseerd word? Ik denk dat ze bij de UCI zo alleen hun eigen ruiten intrappen, desnoods start ik niet op het WK… ” Hij heeft ook al een plan voor het weekend dat het WK op het programma staat.
“Their loss, als ik het WK niet mag rijden. Dan ga ik in het weekend van het WK iets drinken met Wout, Mathieu, Lars, Pidcock en Toon Aerts, want die mogen dan ook niet rijden… ”, lacht hij om af te sluiten. Dat wordt alvast een leuk onderonsje, al hopen we het merendeel van de renners toch aan de start te zien staan in Tabor!