“Tiesj Benoot moet Jumbo-Visma definitief verlaten” Wielrennen
Wielrennen

“Tiesj Benoot moet Jumbo-Visma definitief verlaten”

“Tiesj Benoot moet Jumbo-Visma definitief verlaten”

Bij Jumbo-Visma rijden er een aantal Belgen rond. Wout van Aert heeft natuurlijk het meest indrukwekkende palmares van de Jumbo-Belgen, maar ook Tiesj Benoot heeft in zijn carrière al een pak mooie overwinningen behaald.

Hij wist onder meer de Strade, Kuurne-Brussel-Kuurne en een rit in Parijs-Nice te winnen, maar toch hebben heel wat mensen het gevoel dat Benoot meer uit zijn carrière kan halen. Althans, wat individuele overwinningen betreft. Benoot wist bijvoorbeeld nog nooit een rit in een grote ronde te winnen, al heeft hij daar zeker wel de capaciteiten voor.

Dat ziet ook Geraint Thomas, die het in zijn podcast Watts Occuring even over de Belgische renner had. “Dit is hoe ik het zie… Benoot, als je een rit in de Tour de France wil winnen, moet je definitief naar een ander team gaan!” De runner-up van de Giro denkt dat hij nooit de kans zal krijgen om dat te doen bij Jumbo, vanwege het ‘hogere doel’: eindwinst.

“Jumbo is in Frankrijk om de Tour te winnen met Jonas. Als Jumbo aan het einde van de Tour zeven ritten heeft gewonnen en tweede wordt met Jonas in het eindklassement, dan is dat minder goed voor hen dan wanneer ze geen enkele rit winnen, maar wel het eindklassement binnenrijven.” Een duidelijke boodschap voor Benoot, die nog tot eind 2025 onder contract ligt bij de Nederlandse wielerformatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws