Tom Boonen rechtuit over Wout van Aert: “Dat was zo dóm” Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen rechtuit over Wout van Aert: “Dat was zo dóm”

Tom Boonen rechtuit over Wout van Aert: “Dat was zo dóm”

Wat in 2022 hét sportieve hoogtepunt had moeten worden voor de Belgische wielerploeg én voor Wout van Aert - wereldkampioen worden in eigen land -, draaide uit op een flop. Tom Boonen legt in Het Laatste Nieuws de vinger op de wonde.

“We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid”, zegt Tom in Het Laatste Nieuws. “Heb je aan de kant gestaan van het parcours? Het was een zottenkot, niet normaal. Ik heb het in 2002 in Zolder meegemaakt. Je ziet die zee van mensen en je voelt je benen niet.”

“Om in die gekte je verstand erbij te houden: ik begrijp dat dat moeilijk is”, merkt hij op. “Had het WK in een ander land plaatsgevonden, dan was Wout misschien wel wereldkampioen geworden.”

“De fout was om de WK-ploeg alléén rond Van Aert te bouwen”, benadrukt de voormalige wereldkampioen. “We toeteren dat we de beste renner van de wereld hebben op een parcours dat hem op het lijf geschreven was, voor eigen volk, en dat we dus integraal voor hem gaan rijden. Dat was nu eens het dómste wat we konden doen. Achter de schermen moet je twee, drie schaduwkopmannen benoemen. Nu deed Remco gewoon ostentatief wat er van hem gevraagd werd.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws