Toon Aerts denkt eindelijk te weten hoe doping in lichaam kwam: “Dáár ligt het probleem” Wielrennen
Wielrennen

Toon Aerts denkt eindelijk te weten hoe doping in lichaam kwam: “Dáár ligt het probleem”

Toon Aerts denkt eindelijk te weten hoe doping in lichaam kwam: “Dáár ligt het probleem”

Toon Aerts mag op het einde van het seizoen zijn comeback maken in het veld nadat hij twee jaar geschorst werd voor het gebruik van letrozole.

Bij de podcast Lambert & Albert had Aerts het over wat er de dagen voor zijn positieve plas allemaal gebeurd is: “Op zondag reed ik de wereldbeker in Flamenville, waarna het woensdag ploegtraining was.”

“En die ochtend kwam er nog iemand langs voor een controle waardoor ik ook te laat kwam op die ploegentraining”, verklaart de voormalige Belgische kampioen. Ook Shari Bossuyt werd enkele maanden later betrapt op het gebruik van letrozole.

En ook Bossuyt kwam toen net uit… Flamenville! “Zij reed drie dagen voor haar fatale controle nog in Flamenville. Dus voor mij ligt het probleem daar. Ze zat dan wel niet in hetzelfde hotel maar het lijkt mij allemaal te toevallig om niets fout aan te zijn… ”

"Stommerik!"

“Het is erg frustrerend. Mocht ik nu ergens producten hebben aangekocht die bijvoorbeeld aan een mindere prijs waren had je kunnen denken: ‘stommerik’! Maar dat heb ik nooit niet gedaan, ben altijd professioneel geweest”, sluit Aerts af. “En dan opeens valt dat in je nek, zonder dat je iets verwacht.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws