Toptalent Fleur Moors onthult toekomstplannen na pijnlijke nierscheur

231010fleurmoors
Fleur Moors werd deze zomer nog Europees kampioene bij de juniores. Het Belgische toptalent is ook actief in het veld.
Ze komt uit voor de Baloise Trek Lions - de ploeg van Sven Nys -, maar daar heeft ze haarzelf nog niet vaak kunnen laten zien. Ze kampte de eerste weken van het seizoen namelijk met een nierscheur. Bij Het Nieuwsblad had ze het over haar pijnlijke blessure: “Een CT-scan in het ziekenhuis bracht aan het licht dat mijn nier gescheurd was.”
Ze heeft de afgelopen weken enkel indoortrainingen afgewerkt: “Vandaar ook dat ik die rollen even beu ben gezien. Eén maand lang heb ik me louter virtueel vooruit bewogen. Ik hunkerde naar die eerste buitentraining. Woensdag was het zover. Maandag kreeg ik groen licht van de dokter om voortaan weer loop- en crosstrainingen af te werken!”
“Uiteraard ben ik een stuk van mijn topconditie kwijtgespeeld. Zo heb ik wekenlang niet meer op intensiteit getraind. Ik weet kortom wat te doen: mijn explosiviteit aansterken”, blijft ze realistisch. Moors onthulde ook haar plannen omtrent haar comeback in het veld.

Wereldbeker

Moors wil graag komende zondag in de WB-manche van Dublin terug in competitie stappen: “Al ben ik daarvoor afhankelijk van bondscoach Sven Vanthourenhout. Hij beslist wie in aanmerking komt voor een wereldbekerselectie en wie niet… Ook de daaropvolgende Wereldbekers van Flamanville en Val di Sole prijken op mijn wensenlijstje!”
“Nadien wacht een eerste winterstage met Lidl-Trek (haar wegploeg, red.). In de drukke kerstperiode rij ik tal van veldritten. Vervolgens staat er opnieuw een zuiderse ploegstage op het menu”, sluit ze af. “Na het WK in Tabor, waarvoor ik hopelijk in aanmerking kom, mag de riem er een tijdje af vooraleer ik mijn wegdebuut maak bij de U23.”