Trainer Paul Van Den Bosch is duidelijk over Thibau Nys: “Niet realistisch!” Wielrennen
Wielrennen

Trainer Paul Van Den Bosch is duidelijk over Thibau Nys: “Niet realistisch!”

Trainer Paul Van Den Bosch is duidelijk over Thibau Nys: “Niet realistisch!”

Thibau Nys wordt al sinds het begin van zijn carrière getraind door Paul Van Den Bosch, die zich ook lang ontfermde over papa Sven.

Afgelopen zondag haalde Nys - die als topfavoriet van start ging - de finish niet op het EK. Van Den Bosch had het bij Het Nieuwsblad over zijn poulain: “Drie topwedstrijden op acht dagen, daarvoor mist Thibau nog maturiteit. Fysiek en misschien ook een stukje mentaal. We wisten dat een offday zoals nu op het EK er nog bij zou horen…"

“We moeten de lat op een realistische hoogte blijven leggen”, blijft de trainer realistisch. “Niet vergeten: vorige crosswinter heeft Thibau geen enkele keer een finale kunnen rijden bij de profs. Op het BK finishte hij derde, maar dat was meer dan anderhalve minuut achter de winnaar.”

“Dit seizoen rijdt hij niet alleen finales, hij kan die ook domineren”, is hij enorm enthousiast over de progressie van Thibau. “Dat zijn twee stappen die hij in één keer heeft gezet. Verwachten dat hij meteen ook een constant prestatieniveau haalt – een derde stap – is niet realistisch!”

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws