Van der Poel haalt uit naar Pogacar en UAE: “Een bijeengeraapt boeltje” Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel haalt uit naar Pogacar en UAE: “Een bijeengeraapt boeltje”

Van der Poel haalt uit naar Pogacar en UAE: “Een bijeengeraapt boeltje”

Mathieu van der Poel heeft er een droomjaar opzitten. Hij won onder meer twee monumenten én twee wereldkampioenschappen.

Toch is het volgens velen Tadej Pogacar die zich de meest succesvolle renner van 2023 mag noemen. Zo ook José De Cauwer: “Ik was ervan overtuigd dat hij de puntjes op de i zou zetten in de Tour. En ik vraag me nog altijd af of hij zonder dat handprobleem (de breuk die Pogacar opliep in Luik, red.) de Tour niet had gewonnen.”

“Het koerstactische van UAE snap ik ook niet altijd even goed. Gebruik de ploegmaats toch meer. Laat de gele mannen (Jumbo-Visma, red.) achter Adam Yates rijden. Laat hem de trui pakken”, is De Cauwer duidelijk over de ploeg uit de Emiraten.

Adrie van der Poel - de vader van Mathieu - deelt de mening van De Cauwer en doet er bij Het Nieuwsblad zelfs nog een schepje bovenop: “Ik ben het helemaal eens met José. Bij UAE heb ik vaak het gevoel dat het los zand is. Een bijeengeraapt boeltje!”

Peiper

Volgens De Cauwer is vooral het feit dat Allan Peiper toch niet opnieuw werd vastgelegd bij UAE een foute beslissing geweest: “Blijkbaar omdat een deel van de ploegleiding dat niet wilde. Dan heb je een kopman van zes miljoen euro en pak je hem Peiper af. Die kan hem wel - ruim gerekend - vijf procent beter maken… ”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws