Van der Poel snapt Van Aert écht niet: “Een grote fout!” Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel snapt Van Aert écht niet: “Een grote fout!”

Van der Poel snapt Van Aert écht niet: “Een grote fout!”

Het is nog even wachten voor we Wout van Aert het veld in zullen zien duiken, maar toch valt er altijd nieuws te rapen rond de Belgische kampioen tegen de klok.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil Van Aert komend seizoen zijn koersplanning aanpassen. In het voorjaar mikt hij nog steeds op de kasseiklassiekers, maar in de Giro - die hij allicht voor het eerst zal rijden - wil hij vooral schitteren als kopman voor het algemeen klassement.

Maar dat is niet de enige aanpassing die hij wil doorvoeren. Van Aert wil naar verluidt ook wat spaarzamer zijn met zijn krachten door anders te beginnen koersen, zeker als Mathieu van der Poel meerijdt. Adrie van der Poel - de vader van Mathieu - snapt die keuze niet: “Ik heb gelezen dat hij zijn koersgedrag wil aanpassen.”

“Dat is de grootste fout die hij kan maken. Dan gaat hij tegen zijn natuur in gaan koersen”, Van der Poel bij Het Nieuwsblad. De Nederlanders wordt in die mening bijgestaan door Greg Van Avermaet: “Ik zou in zijn plaats niks veranderen. Er gaat een jaar komen dat het wel allemaal op zijn plaats valt!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws